Oldehove by de Oldehove

Sneon 14 septimber siiet û.o Jelte Pieter Dijkstra op de lêste haadklassepartij fan dit jier, de Oldehovepartij. Dizze partij bestiet 100 jier en yn it ramt fan dit jubileum wurdt de partij hâlde by de Oldehove. Yn bysûnder barren!

 

Sjoch foar mear ynformaasje it parseberjocht

 

En sjoch ek it berjocht op KNKB.nl Opbouw Oldehoofsterkerkhof KaatsArenA live te volgen

 


 PERSBERICHT


 

2000 m2 grasveld aan voet Oldehove

OHD2013 

Maandag 9 september wordt gestart met de aanleg van een grasmat van 2.000m2 op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

 

Op dit evenementenplein, in het centrum van de stad, wordt maandag eerst 400 kuub zand gestort. Vervolgens wordt er door vrijwilligers een drainage van 800 meter ingegraven en aan het einde van de week wordt de grasmat uitgerold. De grasmat is ‘gewapend’ en 5cm dik. Zaterdag 14 september om 11:00 uur moet alles klaarliggen voor de 100-jarige kaatsklassieker, De Oldehovedag.

 

 

Kaatsklassieker 100 jaar
De Leeuwarder Kaatsclub LKC Sonnenborgh laat het 100-jarig jubileum van de slotpartij van de heren hoofdklasse, De Oldehovedag, plaatsvinden op een echt grasveld aan de voet van zijn naamgenoot, de Oldehove. Normaliter wordt deze wedstrijd gespeeld op het kaatsveld van de kaatsclub. 100 jaar geleden organiseerde LKC voor de eerste keer deze inmiddels fameuze kaatswedstrijd. Een kaatswedstrijd waarvoor alleen de allerbeste spelers van Friesland werden en worden uitgenodigd. Om dit 100-jarig jubileum te vieren wordt deze editie een spektakel.

 

De organisatie van de Oldehovedag 2013 is in handen van Stichting Oldehovedag 2013. Voor kaatsliefhebbers, bezoekers van Friesland en bezoekers van de binnenstad dé gelegenheid om een unieke viering en kaatswedstrijd mee te maken onder de voet van de Oldehove. Door samenwerking tussen kaatsvereniging LKC Sonnenborgh en Stichting Oldehovedag 2013 komen sport, traditie en cultuur op een bijzondere wijze samen.

 

 

Crowdfunding

De financiering van dit evenement wordt onder anderen via crowdfunding gedaan. Deze crowdfunding is voornamelijk gericht op particulieren. Omdat de toegang tot het evenement gratis is, kunnen fans van het kaatsen op deze manier toch hun bijdrage leveren aan dit unieke evenement.

 

Liefhebbers kunnen al vanaf € 5,- instappen en vanaf € 15,- kan men zich sponsor noemen van 1 m² van het kaatsveld. De crowdfunding loopt via Sportdelen, een organisatie gespecialiseerd in crowdfunding en -sourcing van sportgerelateerde projecten.

Via www.sportdelen.nl/initiatief/100-jaar-oldehovedag kan men direct zijn keus maken uit de verschillende sponsorpakketten. Het is de eerste keer binnen de kaatswereld dat een evenement op deze manier wordt gefinancierd.

 

 

Meer informatie over de Oldehovedag 2013 is terug te vinden op:

Website: www.lkcsonnenborgh.nl

Facebook: www.facebook.com/lkcsonnenborgh

Twitter: www.twitter.com/lkcsonnenborgh