100ste NK junioren

Op zaterdag 26 mei a.s. wordt het 100ste Nederlands Kampioenschap junioren gespeeld.

 

 

Welke afdeling zal deze bijzondere wedstrijd winnen en met de wisselprijs, de Jan Bogtstra wandelbal, naar huis gaan?

 

KM-JN01-0002 

De KNKB heeft ruim 120 afdelingen en eigenlijk zou iedere afdeling op deze wedstrijd moeten zijn vertegenwoordigd.

 

 

Een wedstrijd met unieke prijzen voor de kaatsers en een evenement waar iedere kaatsliefhebber beslist bij moet zijn. Allerlei activiteiten rond het veld zoals een kaatsmarkt, ontmoeting met kaatsers welke 10, 20, 30, 40 en zelfs vijftig jaar terug de wedstrijd hebben gewonnen. Uiteraard genieten van de felle strijd van de parturen om de overwinning binnen te halen. En niet te vergeten een spetterend optreden van aanstormend talent Tim Douwstra.

 

 

De kaatsers komen al weer enkele weken uit op wedstrijden en trainen door de week om op 26 mei te pieken. De Friesland Cup, De Greidhoeke competitie en de dit jaar nieuwe juniorencompetitie van federatie Franekeradeel, zijn prima initiatieven om in afdelingsverband wedstrijdervaring op te doen.

 

 

Het record aantal deelnemende parturen op de NK junioren staat op 51 parturen in het jaar 1992, waar Sint Annaparochie winnaar werd, evenals vorig jaar. We rekenen er op dat dit aantal dit jaar wordt overtroffen. Iedere afdeling spant zich in om vertegenwoordigd te zijn.

 

 

Iedere kaatser, elke kaatsliefhebber, iedere belangstellende is van harte welkom op zaterdag 26 mei op de sportvelden aan de Hertog van Saxenlaan in Franeker, het kaatsmekka van onze geliefde sport en met elkaar zorgen we er voor dat deze dag als onvergetelijk de geschiedenis in gaat.

 

Zie ook deze FLYER