Corrie Kroondijk goud en brûns tidens it WK Keatsen

Bron: www.knkb.nl

 

Wereldkampioen WALLBALL

Team NL heeft op het WK kaatsen in Alzira (Spanje) op het onderdeel ‘Wallball’ goud gewonnen. Marrit Zeinstra en Harmke Siegersma waren in de finale met 2-0 te sterk voor Valencia. Beide sets eindigden in 21-13.
Bij de mannen speelden Tjisse Steenstra en Pieter Jan Leijenaar de finale tegen Baskenland. Nederland won de eerste set met 21-15, maar doordat de Basken de tweede set met 21-15 wisten te winnen, kwamen ze op gelijke hoogte. Daarom was er een beslissende derde set nodig. Daarin trokken Steenstra en Leijenaar met 11-2 aan het langste eind.

Wedstrijddag 2

De Nederlandse dames veroverden twee maal brons op het WK kaatsen in Alzira. Italië werd in de troostfinale met duidelijke cijfers verslagen (6-1). Team NL wilde laten zien dat de 3e prijs geen troostprijs was. Bondscoach Hille Saakstra had de dames met deze opdracht het veld in gestuurd. Met vier gretige vrouwen (Hiske en Marrit Zeinstra, Harmke Siegersa en Corrie Kroondijk) was vanaf slag één duidelijk wie met het brons naar huis zou gaan. De teleurstelling van het missen van de finale was dinsdag immers groot. Fiera de Vries, Hiske Zeinstra en Corrie Kroondijk wonnen vervolgens namens Team NL de bronzen medaille op het WK Fronton. België wordt in de troost finale met 21-10 verslagen.

 

Wat in geweldiche prestaasje. Fan herte lokwinske froulju!