KFE: Slotdei Jongerein 2-9-2011

Slotdei Jongerein 2-9-2011

It ein fan it keatsseizoen waard wer ôfsletten mei in slotjûn en de
útrikking fan de kompetysjeprizen. En dit jier wie der sels in mystery guest!

Het weer was prima voor onze afsluiting van dit kaats seizoen. De jeugd was allemaal aanwezig om vier uur op vrijdag middag in het zonnetje. Boudewijn en Gep hadden mooie kaatsspellen bedacht voor de jeugd.

slotdag1 

De 30 kinderen hebben we in 6 groepjes verdeeld en met behulp van Bote, Wietze, Martina, Arjanne en Iris die de spelletjes begeleiden en de ballen aangooiden ging het super. Er was veel lol en plezier. Alle kinderen hebben een leuk balletje gekregen voor de inzet, en lekkere patat van onze patat bakker Hans.

slotdag3

Om zes uur kwam de oudere jeugd. Om half zeven kwam er nog een mysterie gast, de kinderen moesten door vragen te stellen, bijvoorbeeld of hij kon kaatsen en of hij sterk was, erachter komen wie er achter in de auto zat. Na een tijdje kwamen ze er achter dat Wout Zijlstra in achter in de auto zat.

slotdag2 

Toen kregen ook deze kinderen lekkere patat. Hierna gingen ze uitvechten wie de sterkste vrouw of de sterkste man was. Ze moesten een zak met vijf kilo zand over een stellage gooien. Uiteindelijk bleven Doede-Rients, Michel en Richard over. Richard was de sterkste en gooide 6 meter. Hoger kon niet daarna moest hij met 10 kilo gooien maar dit was erg zwaar . Bij de meisjes was Regina de sterkste en gooide 3.75…..

slotdag4 

Beide kregen ze een prijsje. Hierna wilden Sietske Okkema en Petra Jellema en Carin Ypma ook even proberen wie de sterkste was, de rest durfde het niet aan. Dit heeft Carin gewonnen dus zij is onze sterkste bestuursvrouw!!!!